Jawatan Kosong Jururawat Berdaftar (Separuh Masa) Kedutaan Amerika Syarikat KL

Jawatan Kosong Jururawat Berdaftar (Separuh Masa) di Kedutaan Amerika Syarikat Kuala Lumpur – Iklan kerjaya terkini tawaran kerja Kosong Jururawat Berdaftar (Part-Time) di American Embassy Kuala Lumpur dibuka untuk permohonan.

jawatan kosong jururawat

INFO MAJIKAN

Kedutaan Amerika Syarikat di Malaysia merupakan sebuah pusat saraf bagi hal ehwal diplomatik Amerika Syarikat yang bertindak sebagai ibu pejabat ketua misi, kakitangan dan agensi-agensi lain. Lokasi terletak di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur berdekatan beberapa kedutaan lain negara-negara lain.
 
U.S. Mission di Malaysia menyediakan peluang yang sama rata dan layanan yang adil dan saksama dalam pekerjaan kepada semua rakyat tanpa mengira bangsa, warna kulit, agama, jantina, negara asal, umur, kecacatan, fahaman politik, status perkahwinan, atau orientasi seksual.

Alamat: 376, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur, 50400 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia


Jawatan Kosong Jururawat Berdaftar (Separuh Masa)

TERBUKA KEPADA: Semua Calon-calon yang berminat
JAM KERJA: Separuh masa, 20 jam / minggu
GAJI: RM 32,180 – RM 33,000

 • Kami memberi bonus tahunan.
 • Latihan yang komprehensif dan sokongan yang diberikan kepada pekerja baru.
 • Kesihatan dan insurans perubatan dilindungi untuk semua kakitangan tetap.

DESKRIPSI TUGAS

 • Penyandang akan bertindak sebagai Jururawat Unit Perubatan Berdaftar Profesional (RN) bersamaan pada tahap RN terlatih Barat dengan pelesenan setanding. Kedudukan yang terletak di Unit Perubatan di bawah pengawasan langsung Pembekal Perubatan Perkhidmatan Luar (Foreign Service Medical Provider – FSMP).
 • Kedudukan ini akan menyediakan pelbagai perkhidmatan kejururawatan profesional untuk semua rakyat Amerika dengan keistimewaan Unit perubatan dan Kakitangan Bekerja Tempatan apabila diperlukan untuk kecederaan dan penyakit dalam pekerjaan. Perkhidmatan itu termasuk persembahan-langkah pertolongan cemas menyelamatkan nyawa, memberikan imunisasi kepada semua peringkat umur seperti yang dicadangkan oleh Pusat Kawalan Penyakit (Center for Disease Control – CDC).
 • Jururawat mestilah dapat menggunakan kemahiran penilaian kejururawatan apabila menilai pelbagai keadaan perubatan oleh pemeriksaan fizikal dan memilih pelan rawatan yang sesuai seperti yang digariskan dalam protokol kejururawatan yang ditandatangani atau rujukan kepada RMO, FSMP atau LE kakitangan doktor apabila dinyatakan.
 • Menyediakan orientasi unit kesihatan untuk pendatang baru, dan menjalankan fungsi-fungsi pentadbiran yang lain apabila dinyatakan.
 • Mengekalkan hubungan baik dan membangunkan hubungan baru dengan pembekal dan kemudahan penjagaan kesihatan tempatan.


KELAYAKAN YANG DIPERLUKAN

Pemohon mestilah menunjukkan setiap kelayakan yang disyaratkan di bawah dengan maklumat khusus yang menyokong setiap perkara. Kegagalan berbuat demikian boleh menyebabkan penentuan bahawa pemohon tidak layak.

1. PENDIDIKAN: Mesti lulusan sekolah atau kolej kejururawatan profesional dengan bersamaan latihan RN di Amerika Syarikat. Mesti mempunyai lesen kejururawatan Malaysia yang sah atau lesen Jururawat Berdaftar semasa yang tidak terbatas dari Amerika Syarikat, atau bidang yang setaraf Eropah Barat.

2. PENGALAMAN: Sekurang-kurangnya dua tahun bekerja hospital atau kejururawatan pesakit luar diperlukan.

3. BAHASA: Tahap III (Pengetahuan Kerja yang Baik) Bercakap / Membaca dalam English diperlukan.

4. KEMAHIRAN DAN KEBOLEHAN: Mesti dapat melakukan pemprosesan perkataan asas menggunakan Microsoft WORD, serta membangunkan spreadsheet EXCEL. Mesti dapat menggunakan secukupnya program e-mel dan kalendar Outlook.

5. ILMU KERJAYA: Mesti mempunyai pemahaman sains kejururawatan dan teknologi yang terkini. Mesti mempunyai kemahiran interpersonal yang kuat. Mesti biasa dengan piawaian penjagaan kejururawatan American. Mesti mempunyai kemahiran dan keupayaan untuk melaksanakan pada tahap yang berfungsi sepenuhnya di Unit Kesihatan dengan keyakinan. Mesti dapat bekerja secara bebas pada masa-masa dengan hanya sambungan telefon dengan RMO atau FSMP disediakan untuk tujuan perundingan. Mesti dapat mentadbir dewasa dan program imunisasi pediatrik mengikut piawaian CDC semasa. Berpengetahuan kerja yang baik atau pengalaman cadangan promosi kesihatan semasa penduduk AS adalah dikehendaki. Berpengalaman dalam pengurusan dan perolehan bekalan perubatan dibuang dan peralatan untuk klinik penjagaan ambulatori adalah menjadi pilihan.

Calon mesti berupaya untuk mendapatkan dan memegang perkara berikut:

Amanah Awam / pensijilan keselamatan tempatan.


KAEDAH & CARA MEMOHON:

Pemohon hendaklah mengemukakan dokumen-dokumen berikut untuk dipertimbangkan. Kegagalan berbuat demikian boleh menyebabkan penentuan bahawa pemohon tidak layak.

 1. Borang Permohonan Universal untuk Pekerjaan (Universal Application for Employment – UAE) (Borang DS-174), yang boleh didapati di laman web kami atau dengan menghubungi Sumber Manusia. (Lihat “Untuk Maklumat Lanjut” di atas);
 2. Pautan Borang: http://usembassymalaysia.org.my/form/job_form_uae-092513.doc (Klik Kanan dan Save As untuk muat turun)
 3. Mana-mana dokumentasi tambahan yang menyokong atau menangani keperluan yang disenaraikan di atas (cth transkrip, ijazah, dsb)
 4. Hantar Permohonan yang lengkap kepada:
  Attention: Recruitment Unit
  Office: Human Resources Office
  Address: American Embassy Kuala Lumpur
  P.O. Box 10035
  50700 Kuala Lumpur
  Telephone: 60-3-2168-5009

  ATAU sebaik-baiknya melalui e-mel* kepada: [email protected]
  *Sertakan tajuk Jawatan Kosong di Barisan Subjek

Tarikh tutup permohonan: 7 Oktober 2016

RUJUKAN IKLAN

Info lanjut mengenai iklan penjawatan ini juga boleh dilihat melalui pautan di bawah:

1. Pengumuman Jawatan Kosong oleh Kedutaan Amerika Syarikat di Malaysia (PDF)
2. JobStreet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *