Jawatan Kosong Jururawat Terlatih di CENGILD SDN BHD

Jawatan Kosong Jururawat Terlatih di CENGILD SDN BHD – Iklan kerjaya terkini tawaran kerja Kosong Jururawat Terlatih (Staff Nurse) di CENGILD SDN BHD dibuka untuk permohonan.

jawatan kosong jururawat

INFO SYARIKAT

CENGILD bercita-cita untuk membangunkan Pusat serantau yang sangat khusus Kecemerlangan diagnostik, terapeutik dan perantaraan penyakit pencernaan. Satu pasukan pelbagai disiplin doktor dalam gastroenterologi, hepatologi, pembedahan GI (termasuk GI atas, hepatobiliary dan pembedahan kolorektal), radiologi intervensi dan lain-lain profesional kesihatan bersekutu menyokong bekerjasama dalam projek ini. CENGILD akan menjadi yang pertama seumpamanya untuk mewujudkan satu konsep baru endoskopi yang paling khusus dan prosedur pembedahan GI di rantau ini.

Alamat: Bangsar South Kuala Lumpur Federal Territory of Kuala Lumpur Malaysia


Jawatan Kosong Jururawat

Tawaran Gaji: RM2,800 – RM4,000

DESKRIPSI TUGAS

Ringkasan Jawatan:

Menggalak dan mengembalikan kesihatan pesakit dengan melengkapkan proses kejururawatan; bekerjasama dengan pakar-pakar perubatan dan ahli pasukan pelbagai disiplin; menyediakan sokongan fizikal dan psikologi kepada pesakit, rakan-rakan, dan keluarga; menyelia ahli pasukan yang ditugaskan.

Tugas dan Tanggungjawab:

 • Penilaian keperluan kejururawatan, membangun, melaksana dan menilai penjagaan kejururawatan untuk memenuhi keperluan tersebut.
 • Menjalankan segala borang yang berkaitan penjagaan tanpa pengawasan secara langsung.
 • Memberi nasihat mengenai promosi kesihatan dan pencegahan penyakit.
 • Memastikan prosedur kejururawatan dijalankan mengikut protokol dan garis panduan dan prosedur-prosedur ini adalah berdasarkan bukti.
 • Mengekalkan rekod yang tepat untuk rekod perubatan dan penyimpanan rekod.
 • Mengekalkan kerahsiaan mutlak berkenaan dengan rekod pesakit, kejururawatan perubatan dan profesional kesihatan bersekutu.
 • Menyimpan, mentadbir dan menyusun ubatan bagi Pentadbiran Ubat-ubatan. Bekerja sebagai ahli yang bekerjasama dari pasukan pelbagai disiplin.
 • Bertindak sebagai ketua pasukan, serta mengendalikan wad jika tiada pengurus wad. Membantu meningkatkan kakitangan rendah (junior) dengan kemahiran klinikal dan pengurusan melalui pengajaran, penilaian dan penyeliaan.


Syarat-syarat Kelayakan:

 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma Kejururawatan atau setaraf.
 • Jururawat Berdaftar dengan Sijil Amalan Tahunan semasa.
 • Sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman dalam kedudukan penjagaan kesihatan yang berkaitan.

KAEDAH PERMOHONAN

 1. Layari laman JobStreet di SINI
 2. Klik butang “Apply Now” untuk ke halaman berikutnya
 3. Di halaman ini, anda boleh teruskan pemohonan samada melalui login ahli atau sebagai bukan ahli (Apply as Non-member)


TARIKH TUTUP PERMOHONAN: 23 September 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *